TRANSCENDENT - 6 - Sfârşit
FEMEIA CĂLCATĂ DE TREI CAMIOANE MOARE ÎNAINTE DE A FI PRELUATĂ DE ECHIPAJUL DE PE AMBULANŢĂ


O tânără cu vârsta cuprinsă între douăzeci şi douăzeci şi cinci de ani a fost găsită în mijlocul drumului după ce a fost călcată de trei camioane de mare tonaj. Şoferii, toţi la faţa locului în momentul în care femeia şi-a dat ultima răsuflare, susţin că niciunul nu a văzut-o până în ultimul moment.

Nimeni nu poate găsi o explicaţie rezonabilă care să aducă lumină în acest caz. Nimeni nu ştie cum a ajuns tânăra să zacă în mijlocul drumului. Medicii de pe ambulanţă, primii care au ajuns pentru a acorda ajutor, susţin că aceasta era inconştientă şi că a leşinat chiar când trecea strada neregulamentar, cel mai probabil. [...]


FEMEIA MISTERIOASĂ CARE A MURIT ÎNAINTE DE A PRIMI AJUTOR SUFEREA DE O FORMĂ GRAVĂ DE LEUCEMIE


Chandra Erna – pe numele ei real – a fost o persoană plină de viaţă, dar tăcută, susţin persoanele din anturajul acesteia. Supoziţiile în legătură cu leşinul care i-a adus moartea sunt de domeniul fantasticului. Ca şi cum ar fi ştiut că moartea este mai aproape decât era de fapt, aceasta a donat modesta avere pe care o deţinea unei asociaţii a nevăzătorilor […]

„Trăiesc în trecut, deşi e viitorul. Lumea nu a evoluat. A regresat. Datorită prejudecăţiilor ei, a inabilităţii de a acorda o şansă unei persoane şi a cruzimii, ceea ce numim VIITOR este de fapt o mască a situaţiei noastre în care ne aflăm dintotdeauna - TRECUTUL. Nu o să fim niciodată oameni.”


NOTĂ FINALĂ


Chandra nu a ajuns niciodată la hipnotizator. Pe drumul ei spre cabinetul acestuia, a leşinat. A fost călcată de trei camioane – vehiculele care au purtat-o în timp, de la o perioadă la alta. Totul s-a petrecut în imaginaţia ei. Prejudecăţiile – omul din anii 1970 care a dat-o afară din bar pentru că nu era îmbrăcată adecvat; inabilitatea de a acorda o şansă unei persoane – bătrânul schilod care nu i-a permis să justifice ceea ce se petrecea cu ea; şi cruzimea oamenilor – războaiele, dorinţa continuă de a avea putere, de a domina; au făcut-o să trăiască într-un viitor – 2032 – ce oglindeşte trecutul neschimbat. Trecutul ce se repetă, dar pe care noi îl numim viitor - trecutul sub altă formă.

SFÂRŞIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu